Aabenraa
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 27. september 2023

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 27. september 2023

DR1

05:15  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:30  

Drømmehaver (4)
Drømmehaver (4) Vi byder indenfor i både historiske, nutidige og fremtidige drømmehaver. Claus Dalby giver gode havetips fra sin blomstrende have. Vi besøger familien Munk for sidste gang for at se resultatet af deres vej fra bar mark til drømmehave. Vi besøger en forårs-drømmehave, hvor vintergækker og juleroser fylder bedene. Til sidst besøger vi haven, hvor husets rum er flyttet udenfor, i dag ser vi, hvordan en haveentre bliver til ved hjælp af nedfaldne pinde. Sendt første gang 02.05.10

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN Adskillige hoteller og overnatningssteder er havnet i en økonomisk klemme, efter at bookingportalen ikke har betalt kundernes penge videre til ejerne af overnatningsstederne.

07:15  

Horisont: En familie i krig
Horisont: En familie i krig Svitlanas mand er soldat i den ukrainske hær. Det er hendes far også. Så sammen med sin mor, Tetjana, kæmper hun for at holde sammen på familien midt i en krig. I otte måneder har vi fulgt familiens glæder og sorger.

07:40  

Løvens hule - velkommen til virkeligheden
Løvens hule - velkommen til virkeligheden Kan man tjene penge på passion? Nar passionen er keramik-kunst og biodiversitet? Den udfordring hjælper løverne Tommy Ahlers og Anne Stampe virksomhederne Let it Bee og The Clay Play med.

08:10  

Aftenshowet
Aftenshowet Det Etiske råd foreslår nu, at den danske abortgrænse hæves fra de nuværende 12 uger. Men hvor skal grænsen gå, og hvad spiller ind? Det taler vi om med formand for Det Etiske Råd og koordinerende jordemoder Mette Kiel Smed. DSB vil gøre det dyrere at køre med toget, og så ser vi på det enorme madspild, der er ved elevernes madpakker. Desuden taler vi personlig stil, og hvad vores tøj siger om os med Anna Linn og Julia Lahme. Værter: Nola Grace Gaardmand og Kristian Ring-Hansen Holt DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Et flertal af Det Etiske Råd anbefaler at grænsen for den fri abort hæves fra 12 til 18 uger. Vil en udvidelse af grænsen for abort være en triumf til kvinders selvbestemmelse eller til selektionssamfundet? Hvad vejer tungest - den gravides ret til selv at beslutte selv eller retten til liv uanset, hvilket det bliver. Debat mellem Enhedslistens Trine Pertou Mach og DF's Mette Thiesen. Vært: Astrid Berg.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet III (8)
Ramasjang Mysteriet III (8) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

06:10  

Sarah og And (19)
Sarah og And (19)

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Bamselægen - Kyssesyge og infektion (15)
Bamselægen - Kyssesyge og infektion (15) Theodor er kommet ind til Bamselægen Sandra med sin bamse Nikolaj, der har ondt i halsen og er hævet. Den får taget en blodprøve, og det viser sig, at den har kyssesyge. Sandra fortæller, at selvom det bliver kaldt kyssesyge, så kan man få det på mange forskellige måder. Det vil sige, at det ikke nødvendigvis er fordi bamsen Nikolaj har kysset nogen, at den er blevet smittet. Måske har den bare drukket af den samme kop som en anden bamse, der havde kyssesyge, og på den måde er blevet smittet. Bagefter er Theodor med på stuegang hos en bamse, der er indlagt med en infektion. Bamsen er ikke så gammel og bruger ble. Sandra og Theodor hjælpes ad med at skifte bleen og sørger for, at bamsen får sin medicin.

06:50  

Motor Mille og Børnebanden - Fanget i rutsjebanen
Motor Mille og Børnebanden - Fanget i rutsjebanen Åh nej, Børnebanden er blevet fanget. Mor vil have fat på pokalen for Byens Artigste Barn, og hun vil være sikker på, at kun Langemand kan vinde den. Motor Mille må prøve at befri børnene, så de kan vise de voksne, at det er Langemand og hans mor, der har stået bag al balladen i byen.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:14  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Simon III
Simon III

07:25  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee (16)
Hey Duggee (16)

07:40  

Onkel Rejes Heavyband (2)
Onkel Rejes Heavyband (2) Onkel Reje vil ud og spille koncerter med bandet, så turen går til Jyttes bodega. Men det kan være svært ikke at nævne et dames skæg, især når det er så stort som Jyttes fuldskæg. Dagen byder også på et møde med den firearmede politimand Betjent Bent Bentsen, der hader alt hvad der er heavy, især Onkel Reje.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:20  

Vidundervovsen Vaffel (16)
Vidundervovsen Vaffel (16)

08:30  

Mission Valhalla (8)
Mission Valhalla (8) Frejas Falkeham er forsvundet! Den magiske fjerham, der kan forvandle dig til og gøre dig i stand til at flyve som en falk. Det er ikke så godt, hvis den er faldet i de forkerte hænder. Tænk hvis en af de onde jætter brugte den til at snige sig in i Valhalla? Tordenguden Thor drager, sammen med den modige, jordiske helt Christian ud for at skaffe falkehammen tilbage. For Valhalla!

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

 
DR1

09:00  

Kontant: Rig på krig og dyre flasker
Kontant: Rig på krig og dyre flasker En mand med dyre vaner står i spidsen for en velgørende forening, som tilsyneladende samler penge ind til danskere, der kæmper i Ukraine. Jacob Kragelund optrævler et vidt forgrenet spind af bedrag og kræver svar fra manden og de myndigheder, der lader en tidligere dømt stå i spidsen for en landsdækkende indsamling. www.dr.dk/kontant

09:05  

Kunstig intelligens: Drømmeverden eller Dommedag?
Kunstig intelligens: Drømmeverden eller Dommedag? Bliver kunstig intelligens løsningen på alle vores problemer, eller risikerer vi menneskets undergang? Med hjælp fra Danmarks bedste eksperter og god tid til alle nuancerne går vi tæt på de mest ekstreme resultater og konsekvenser af kunstig intelligens. Vært: Tobias Hansen.

09:45  

Arkitektens sommerhus (2:6)
Arkitektens sommerhus (2:6) Norsk boligserie fra 2018. (Arkitektens hytte) Einar Hagem er en af Norges førende sommerhus-arkitekter. Hans udgangspunkt er, at bygningen skal følge landskabets linjer og falde i ét med naturen. Vi besøger Einar Hagem i hans eget fritidshus i Bamble - et hus, han oprindeligt tegnede til sine forældre, lige efter han var færdig med sin arkitektuddannelse.

09:45  

Curlingklubben på Færøerne 4:4 - What a lesbian you could have been
Curlingklubben på Færøerne 4:4 - What a lesbian you could have been Curlingklubben skal stoppe sandkagedej i en søpapegøje, når de skal prøve en af Færøernes fornemste spise: Fyldt lunde. Men hvordan smager søpapegøjekage egentlig?

10:15  

Dage i haven (7:9)
Dage i haven (7:9) Svensk haveserie fra 2023. (Trädgårdstider) Efter sommerpausen synes Malin Persson, at det er tid til at sætte helbreddet i fokus, og for at stimulere træningsindsatsen bygges der en kompostbeholder med fitnesscenterfunktion. Mange generøse seere har meldt interesse for at dele ud af deres planter, så John Taylor begiver sig på roadtrip for at hente det, der tilbydes. Pernilla Månsson Colt laver en buket med gulerødder som base, og Tareq Taylor tager hånd om den imponerende agurkehøst.

10:35  

Min have III (7:8)
Min have III (7:8) Norsk haveserie fra 2019. (Hagen min) Blomsterdekoratøren Rolf Torhaug gik bort den 11. februar 2019. Han elskede blomster og haver og fik terrassen i Oslo til at ligne en Middelshavsperle. Vi følger Rolf og hans terrassehave gennem sommeren. Vi besøger også blomsterhaven i Abildsø i Oslo.

11:15  

Antikkrejlerne XXIV (23:25)
Antikkrejlerne XXIV (23:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2
TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:13  

Vilde vidunderlige dyr: En lille hval, der jager og leger
Vilde vidunderlige dyr: En lille hval, der jager og leger En lille hval er ude og jage fisk. Den spiser mange fisk, men den kan også finde på at lege lidt med fiskene, før den spiser dem. Den lille hval ligner lidt en delfin og så hedder den det samme, som et andet dyr, som nogle børn har som kæledyr derhjemme. Kan du gætte hvad hvalen hedder?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Den lille sælunge
Vilde vidunderlige dyr: Den lille sælunge En lille nyfødt sælunge ligger inde på land. Den er slet ikke klar til at svømme ud i det kolde vand sammen med sin mor endnu. For dens pels er stadig hvid og blød. Men om få dage forlader moren sælungen, og så skal den klare sig selv.

09:20  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Vortesvin
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Vortesvin Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde det meget sky vortesvin. I sin søgen møder han den enorme gambianske kæmperotte og savannens meget store og muskuløse roanantiloper. Men der bliver også tid til at fange og smage en levende græshoppe.

09:35  

MikroMakkerne - Edderkopper
MikroMakkerne - Edderkopper MikroMakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på de spændende edderkopper, som gemmer sig i husets mørke kroge. De undersøger, hvordan en edderkop jager og oplever jagten på egen krop!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurer beskyttede sig mod angreb på forskellige måder. Mange havde specielt designede kropsdele som forsvar. Ligesom rustning, skjolde og benpinde. Dette og meget mere fakta vil du finde ud af, hvis du ser Dinolaboratoriet!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mange dinosaurer havde veludviklede hjerner. Det kunne være alt fra supersyn til super god til at lugte.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:01  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Alices eventyr
Alices eventyr

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:20  

Hr. Skægs hotel - Rummanden (1)
Hr. Skægs hotel - Rummanden (1) Hr. Skæg ser et mærkeligt væsen træde ind i receptionen. Men det viser sig at være en rar russisk rummand. Han er løbet tør for mad og savner nogle at snakke med. Hr. Skæg lærer at lave space food, og rummanden er glad for at have nogen at spise sammen med.

10:35  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at grise ruller sig i mudder? Ta' med Lille Nørd på griseeventyr og se, hvordan Anders og Katrine holder grisefest for grisene.

11:05  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Den Sure Mand på havnen har taget alle børnenes festlige fødselsdagsting, så nu kan de ikke holde fødselsdage. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få fødselsdagstingene tilbage.

11:25  

Skæg med bogstaver - C
Skæg med bogstaver - C Afsnit C. I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant C, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i en cykel i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med C.

11:55  

Vilde venner II (2)
Vilde venner II (2) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Sigurd og Alma, der har vagten i klubhuset. De skal rense en snorkelsti i Øresund, flytte gårdens får og så skal de se om de kan redde en due, der er kommet slemt til skade.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2020 - En uventet gave til Frank
Bonderøven 2020 - En uventet gave til Frank I denne episode af Bonderøven: Det er efterår og Frank er tilbage. Han skal i gang med det store vindmølleprojekt, og det kræver tunge solide jernbjælker og en kran, der kan ramme på centimetermål. Og så får Frank en gave fra uventet side, som gør vindmølleprojektet noget nemmere.

12:45  

Nak & Æd - en elg i Sverige (9:10)
Nak & Æd - en elg i Sverige (9:10) Sæson 4 (2013). Efteråret er over os, og Jørgen og Nikolaj er taget nordpå til et svensk skovområde. Her er masser af fred og ro, og det er faktisk helt essentielt, når man er på jagt efter så stort et dyr som elgen. At skyde sådan én, kræver koncentration, præcision og frem for alt ro i kroppen og ikke mindst fra kokken... En ro man måske kan opnå gennem yoga!! Sendt første gang 11.12.13

13:25  

I hus til halsen XI (4:9)
I hus til halsen XI (4:9) Karina har været alene med sine tvillinger, siden de var små. Så hun har for længst opgivet at fikse det håndværkertilbud, hun købte med eksen for 18 år siden. Nu er børnene fløjet fra reden, og Karina vil så gerne det samme. Men hun er fanget i et hus med 7 års liggetid og mange ufærdige projekter. Der venter tømrer Dennis Lindequist, designer Søren Vester og ejendomsmægler Line Franck en kæmpe opgave, når de sammen med Karinas kolleger tager hul på en 18 år lang to do-liste.

13:25  

I hus til halsen XI (5:9)
I hus til halsen XI (5:9) I Vejen er Charlotte og Christians forladte hus til salg på fjerde år. De er selv flyttet til Sjælland, og det tomme hus står med skallende maling og dinglende lampeudtag. Det vil designer Søren Vester, ejendomsmægler Line Franck og tømrer Dennis Lindequist lave om på. Søren laver en markant udvendig makeover af huset, Line indretter et børneværelse, og Dennis går i "nipsfasen".

14:25  

Kender du typen? 2016 (5)
Kender du typen? 2016 (5) Hvilken kendt dansker bor med udsigt til en golfbane, har køkkenet fyldt med glaskander og elsker gakkede gangarter? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup regne ud, når de besøger et parcelhus i Haderslev, som hele to gange er blevet renoveret med hjælp fra en arkitekt. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

12:15  

Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat
Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat Rosa besøger Isa og de finder sammen på et eventyr om Isas sovedyr Stampe. Han er en kanin med soldateruniform og en flot tromme. I eventyret bliver han til en livvagt på slottet i landet Stilleland. Her har Kong Søvnløs bestemt, at alle skal være helt stille, fordi han ikke har kunne sove i 100 år. Men Stampe er så glad for at tromme, at han ikke kan lade være. Hans trommespil tilkalder Prinsesse Sangskat og sammen spiller og synger de, selvom de ikke må. Spørgsmålet er, hvad kong Søvnløs siger til musikken, og om han nogen sinde falder i søvn?

12:35  

Ramajetterne III (1)
Ramajetterne III (1) Amors pil har ramt Finn Falk, der er blevet forelsket i Hanne Riffel. Finn Falk byder hende op til dans og romantisk middag. Daten går dog ikke helt som planlagt.

12:50  

John Dillermand (20)
John Dillermand (20) John og Oldemor skal på ferie i deres campingvogn, men på vejen får de smadret en jernbanebom, og campingvognen med Oldemor indeni, laver et forsvindingsnummer. John må redde dagen med sin diller-lasso, og John og Oldemor finder ud af, at det faktisk er meget rarere at være derhjemme.

12:55  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John har drukket al for mange slushice og skal virkelig tisse. Han skal tisse så meget, at han kan slukke en hel ildebrand med tis.

12:55  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal Landsbytosserne køre imod Pensionisterne. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen på en bilkirkegård og - ikke mindst - tre gange rundt på den opdaterede Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne?

13:25  

Heino fikser alt - Fødselsdagsfesten (19)
Heino fikser alt - Fødselsdagsfesten (19) William har fødselsdag og skal have gæster, men det ligner bare ikke en rigtig fest. Festministeren Heino rykker ud med flag og konfetti og sørger for, at William får en uforglemmelig fødselsdag.

13:35  

Sofus (5)
Sofus (5) Sofus lander hos Edith, der bor i Danmark. De laver spejlæg, og Edith brænder sin finger. Det gør stadig ondt, da veninderne kommer på besøg og Edith har svært ved at lege. Men et plaster hjælper altid, og dagen ender med spil, mad og hygge ved pejsen. Edith giver Sofus en farvelgave, og de falder hurtigt i søvn efter en god dag.

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (9)
Superhelten Sprinter Galore (9)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (13)
Superhelten Sprinter Galore (13)

13:55  

Oda Omvendt II (4)
Oda Omvendt II (4) Balder har lavet sin egen zapper, så han kan sætte fart i børnene. I børnehaven går Anissa på line og leger cirkus, men Balder vil ikke have det - det står ikke i dagsprogrammet! Anissas mor er for langsom, og derfor hurtig-zapper Balder hende. Nu ryger tempoet i vejret, så hun kan nå det hele på den halve tid. Anissa vil gerne bare lege cirkus og med Oda Omvendts hjælp, får Anissas mor et skud børnetidsmagi, så de sammen kan lege cirkus i ro og mag. Men Oda bliver sur på Balder, over at han har rodet i hendes ting og bygget sin egen hurtig-zapper.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (10)
Superhelten Sprinter Galore (10)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (14)
Superhelten Sprinter Galore (14)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (11)
Superhelten Sprinter Galore (11)

14:10  

Onkel Rejes sørøvershow II (4)
Onkel Rejes sørøvershow II (4) Dr. John har kidnappet Micahs lillesøster Leona for at koge hende om til en læbestift. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Mariehønen Megaglad, en automatisk proptrækker og en tur til den nedlagte boreplatform i Café Lattegat. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:25  

Motor Mille på maskintur (1)
Motor Mille på maskintur (1) Motor Mille hedder ikke Motor Mille for ingenting. Hun elsker nemlig at køre store maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun også kan køre en brandbil, og hun må svare 'nej', skynder hun sig ud for at lære det. Hvordan styrer man egentlig kranen? Og hvordan slukker man en ildebrand?

14:40  

Kika og Bob (22)
Kika og Bob (22) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

14:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

DR1

15:10  

Mord med dr. Blake IV (7:8)
Mord med dr. Blake IV (7:8) Australsk krimiserie fra 2016. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

15:10  

Mord med dr. Blake IV (8:8)
Mord med dr. Blake IV (8:8) Australsk krimiserie fra 2016. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

16:05  

Mord med dr. Blake V (1:8)
Mord med dr. Blake V (1:8) Australsk krimiserie fra 2017. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Under en boksekamp bliver den ene bokser slået ihjel foran hundreder af vidner. Blake må finde frem til hvad, der forårsagede bokserens død.

17:05  

Jordemoderen VI (5)
Jordemoderen VI (5) Engelsk dramaserie fra 2017. (Call the Midwife) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

DR2

17:28  

Explainer - Hvordan virker det nye slankemedicin?
Explainer - Hvordan virker det nye slankemedicin? Et nyt slankemiddel er blevet voldsomt populært på de sociale medier- nemlig Novo Nordisks Wegovy. En medicin, som er udviklet til at behandle svær overvægt. Historisk set har slankemedicin dog været forbundet med mange problemer, men er det her det nye vidundermiddel?

17:30  

Familien Asbæk (5:6)
Familien Asbæk (5:6) Det kræver sin kvinde at komme ind i Asbæk-klanen og få sin egen plads. Tania forbereder en udstilling med den danske kunstner Evren Tekinoktay, mens Betina klargør åbningen af Arden Asbæk Gallery, som skal ligge i forlængelse af Martin Asbæk Gallery. Og så tager familien til en af verdens største kunstmesser, Art Basel i Schweiz, hvor Thomas ærligt fortæller om det at være bipolar.

17:30  

Fantastiske Forvandlinger III - Mexico City (4:6)
Fantastiske Forvandlinger III - Mexico City (4:6) Tag med arkitekt og designer Ane Cortzen, når hun i en ny sæson besøger nogle af verdens mest fantastiske arkitektoniske forvandlinger. I Mexico City har en excentrisk samler forvandlet sit barndomshjem til et eventyrligt legetøjsmuseum, jordskælvshærgede herskabslejligheder har fået nyt liv, et palads er blevet til et moderne hotel, og pillerne på motorvejsbroerne har fået en helt ny miljørigtig funktion.

17:35  

Explainer - Er energidrikke farlige?
Explainer - Er energidrikke farlige? Kølediskene er fyldt med farvestrålende dåser, der lover energi på alle mulige måder. Mens salget fortsat skyder i vejret, er et nyt mærke blevet populært for børn og unge; Prime, som to YouTube-stjerner står bag. Men er energidrikke decideret farlige eller bare usunde?

17:45  

Pokalfodbold: Hellerup IK - Brøndby IF, direkte
Pokalfodbold: Hellerup IK - Brøndby IF, direkte Kommentatorer: Andreas Kraul og Tommy Bechmann

TVR

15:05  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:35  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:40  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

16:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:25  

Karlas Fantalastiske Klasse - Zombierne
Karlas Fantalastiske Klasse - Zombierne Karla, Ole og Riste bliver jagtet gennem den øde by af zombier og skal nå at finde en kur, hvis de skal overleve.

16:30  

Paw Patrol VIII
Paw Patrol VIII Vovserne og Katie redder de gøende killinger + Vovserne redder et par briller.

16:55  

Motor Mille på maskintur (8)
Motor Mille på maskintur (8) Motor Mille er vild med alle slags maskiner. Faktisk så vild, at hun også gerne vil lære at køre en skraldebil. Hun er derfor nødt til at lære at tømme gadens skraldespande og bagefter køre skraldet på forbrændingen. Det får hun to garvede skraldemænd til at hjælpe sig med, og det skal vise sig at være et spørgsmål om centimeter, om man kan køre en skraldebil.

17:10  

Det store Ramasjang Mysterie (6)
Det store Ramasjang Mysterie (6) Reichardt beordrer Ronni til at bygge en bombe, så de kan sprænge Ramasjang Sendestation i luften. Ude i skoven fortæller Camping Vagn om en mystisk varevogn. Måske kan den lede My og Frede på sporet af Kristian?

17:25  

Mission Valhalla (7)
Mission Valhalla (7) Hymers Ølkar er blevet stjålet! Det enorme ølkar, som Thor vandt i en drabelig kamp, der nær havde kostet ham livet, og som til gengæld kostede adskillige jætter livet. Det er ikke så god, for Odin skal holde en stor fest, og hvad vil folk ikke sige om ham, hvis der ikke er øl nok? Sammen med de modige, jordiske heltinder Vanessa og Vanilla drager alfaderen Odin selv afsted på mission for at skaffe karret tilbage. For Valhalla!

17:40  

Babylons stol (7)
Babylons stol (7) Mor Katrine bliver mere og mere træt af, at Babylons Stol optager plads i garagen, alt imens Karl Otto og Rosa kæmper videre inde i spillet, hvor banen pludselig er doblet op i sværhedsgrad.

17:51  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John får et gevær af Oldemor, og bliver bedt om at gå ud og skyde deres aftensmad - allerhelst en fasan. Verdens længste diller og et gevær er dømt til at gå galt, og sjovt nok kommer John da også hjem med en pizza og en gennemskudt diller.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Frank & Kastaniegaarden - Ajle og grimesyning
Frank & Kastaniegaarden - Ajle og grimesyning Frank har fundet en gammel ajlebeholder på Kastaniegaarden og den skal selvfølgelig graves fri, fordi Frank drømmer om at lave den om til et karpebassin. Hesten Fillipa skal have syet en ny grime, og der skal laves smør.

20:30  

Gintberg på kanten af generationskløften (1:6) - Kalundborg
Gintberg på kanten af generationskløften (1:6) - Kalundborg "Så gør du bare, hvad der bliver sagt!" I Kalundborg kommer Jan Gintberg under kærlig og kontant behandling hos Region Sjællands bedste SOSU-elever. Han kører også en tur i veterantog med Danmarks yngste fyrbøder-aspirant, og så er der fuld plade på glimmer, pailletter og makeup, når han lægger vejen forbi LGBTQ+'s dragskole i Costa Kalundborg.

DR2

18:15  

Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (1:2)
Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (1:2) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Home Movies of Nazi Germany) Hvordan var livet i det Tredje Rige? I tiden op til og under 2. verdenskrig forevigede mange tusinde tyskere alle aspekter af deres liv i den tro, at de filmede en ny tids frembrud. Deres private smalfilmsoptagelser giver et helt nyt indblik i livet i Nazityskland - og viser, hvordan almindelige tyskere oplevede Hitlers krig, og hvad de vidste om rædslerne.

18:50  

Hvad siger din stil? - Alt var for meget i 80'erne
Hvad siger din stil? - Alt var for meget i 80'erne Kvinder med kæmpe skulderpuder og mænd med make-up. 80'erne var både penge og power, men også fitness og det androgyne look. Musiker Lucky Lo elsker 80'erne og er meget inspireret af bl.a. Top Gun i sin stil. Men hvor finder vi egentlig spor af 80'erne i vores garderober, som også er moderne i dag?

19:05  

Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (2:2)
Hitlers Nazi-Tyskland: De glemte bånd (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Home Movies of Nazi Germany) Hitler drømte om at opbygge et imperium og opfordrede sit folk til at filme vejen dertil. Deres smalfilmsoptagelser skulle kun være set af sejrende tyskere. I stedet skildrede de Nazitysklands undergang og den største moralske katastrofe, verden har set.

19:20  

De danske jøder (1:3)
De danske jøder (1:3) Flugten. Hadet mod jøderne voksede gennem 30erne. Den nazistiske propaganda spredte sig fra Tyskland til Danmark. Men jødernes flugt til Sverige under besættelsen blev lyset i mørket. Da stod danskere fra alle samfundslag sammen om at hjælpe. Alligevel var det som om hadet mod jøderne stadig lurede under overfladen selv efter krigen. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 11.02.07.

20:00  

Jødernes flugt - Vidnernes historie
Jødernes flugt - Vidnernes historie Dansk dokumentar fra 2013 I oktober 1943 lykkedes det for over 7000 danske jøder at flygte over Øresund til Sverige og dermed undgå at blive arresteret af Gestapo og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. Nu fortæller de overlevende danskere, hvis liv for altid blev forandret, om de dramatiske begivenheder, de smertelige tab og den uendelige lettelse ved ankomsten til friheden i det neutrale Sverige. Instruktion: Jonatan Jerichow & Carl Otto Dethlefsen

20:05  

Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (2:2)
Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (2:2) Fransk dokumentarserie fra 2021. (Apocalypse: Hitler attaque à l'Est) Oktober 1941: Den nazistiske hær står ved Moskvas porte. Men den tyske fremrykning er ved at gå i stå, og Moskva forskanser sig. Vinteren sætter ind. Temperaturerne falder til -28°. De tyske soldater har ikke fået deres vinteruniformer. Modstanden er massiv. I sommeren 1943 beordrer Hitler de tropper, som stadig er i live, til at bryde igennem fjendens linjer nær den ukrainske grænse ved Kursk. Kan Hitler overvinde Stalin?

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Da Jia tager sin egen beslutning uden at tænke på sit team først, truer hun deres opgave. Og hun lærer, at en god ven og holdkammerat er en, der respekterer og samarbejder.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (25)
Svampebob Firkant VIII (25) Det gode Krabbe-navn + Flyt den eller mist den

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ III
Vilde Kræ III

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Verdens mest skræmmende monster drømmer om en karriere som stand-up komiker. Der er kun et problem: Han er IKKE særlig sjov.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Med livet i hænderne: Lammet
Med livet i hænderne: Lammet Det vælter ind med patienter i Traumecenteret. Rie modtager en mand, der ikke kan mærke sine ben. Christian har akutvagt og må være væk fra familien. Natten er lang på operationsgangen.

21:55  

Beck: Dit eget blod
Beck: Dit eget blod Svensk krimi fra 2018. (Beck - Ditt eget blod) I Jordan mishandles en mand ihjel. I Stockholm forsvinder en ung kvinde på vej hjem fra arbejde. To hændelser, som viser sig at være forbundne. Martin Beck har sagt op, så det er Steinar Hovland, der leder eftersøgningen af kvinden. Men Beck drages ind i sagen, da han siger ja til at hjælpe poli-tiets efterretningstjeneste med at efterforske en formodet terrorist. Snart bliver det et kapløb med tiden at forhindre en katastrofe.

23:30  

På vildspor i ødemarken (4:6)
På vildspor i ødemarken (4:6) Eventyreren Lars Monsen udfordres i denne serie på det, han er allerbedst til: At overleve i vildmarken. Med bind for øjnene bliver han fløjet til et sted i Norge, og de eneste oplysninger han får om opgaven, er: Overlev, find frem til målet inden tidsfristen udløber - ellers bliver du hentet ud. På den tur, Lars her skal på, bliver han sat af ved en bræ på højfjeldet, og han bliver tvunget til at vælge en rute, der er sikker. Risikoen for sneskred og meget overraskende vejr her midt på sommeren er stor. Nordvision fra Norge.

DR2

21:00  

Et sted, to verdener (5:6) Skibet, 1956
Et sted, to verdener (5:6) Skibet, 1956 Vi befinder os på det gode skib Samka. Hun er en såkaldt coaster, dvs. et mindre fragtskib, der sejler i kystfart. Selvom skibet er småt, hersker her et stærkt hierarki. Bestående kun af mænd. Næsten alle sømænd er på denne tid selv startet som skibsdrenge som 14-15-årige, og de viderefører med stolthed de gamle traditioner, hårde ord, nogle gange tæsk til de nye drenge. Der er ikke langt fysisk fra kaptajnens salon ned til det mørke lukaf. Alligevel er afstanden kolossal. Det er vitterligt ét sted. To verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

21:00  

Gåden om Thyra: Runernes hemmelighed
Gåden om Thyra: Runernes hemmelighed Vært og historiker Cecilie Nielsen har fået kendskab til et helt nyt forskningsresultat, der løser en mere end 1000 år gammel gåde om den mest ikoniske runesten i verden: Den store Jellingsten. Samtidig viser nyheden sig at kunne være en afgørende brik til at forstå en af de mest markante og gådefulde kvinder i Danmarkshistorien: Thyra.

21:30  

Et sted, to verdener (4:6) Hotellet, 1948
Et sted, to verdener (4:6) Hotellet, 1948 Vi er i hjertet af København, på Kongens Nytorv, i 1948. En hel verden vånder sig oven på verdenskrig, atombomber, lavkonjunkturer. Forude venter opsving og velfærd, men mange lever stadig i den dybeste armod. Rundt om hjørnet finder man stadig slumkvarterer med forfaldne ejendomme og skumle baggårde. Men her på torvet ligger Hotel d'Angleterre i al sin pragt. En kæmpe flødeskumskage, vel at mærke kun for de allerrigeste. De bliver opvartet af en hær af tjenende ånder, fra portieren til overtjeneren. Det er ét sted, men to verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

21:30  

Et sted, to verdener (3:6) Anstalten, 1932
Et sted, to verdener (3:6) Anstalten, 1932 Vi er i Brejning ved Vejle Fjord. I dag er her luksushotel, men tidligere var det en såkaldt åndssvageanstalt: 'Et slot for idioter', som De Kellerske Anstalter blev kaldt. I 1932 bor her flere hundrede patienter. Mænd og kvinder er skarpt opdelt, for man frygter, at deres sexdrift skal løbe af med dem, og man ønsker ikke, at de uønskede individer skal forplante sig. Det er lægen Christian Keller der, ud fra diverse intelligenstests og undersøgelser, afgør, hvem der skal arbejde eller plejes, hvem der kan blive i Brejning eller sendes til Livø og Sprogø, hvem der må få børn eller skal kastreres eller steriliseres. Keller er åndssvageforsorgens par excellence, og fra sin professorbolig troner han enerådigt over området. Det er samme sted, men to verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:40  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

23:10  

Dansk fodbold til salg (3:3)
Dansk fodbold til salg (3:3) Endspiel i Pandrup. Pludselig er Klaus-Dieter Müller væk fra Jammerbugt FC, og nu begynder DR at grave i hans fortid. Nye oplysninger efterlader spillere og ledere i Jammerbugt FC med en fornemmelse af, at de er blevet snydt. Brøndby-tilhængere begynder i en slags afmagt at støtte klubbens amatørhold i serie 2. Den tidligere hovedaktionær, Jan Bech, siger, at han forstår tilhængernes følelser for klubben, men spørger: Hvor skal pengene til dansk fodbold komme fra? Fra Klaus-Dieter Müller er der tavshed længe, men så siger han ja til et interview.

23:55  

Folkedrabet på romaerne (6:6)
Folkedrabet på romaerne (6:6) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Den romska förintelsen) I 1934 var den norske romafamilie Karoli på vej til Frankrig, da den norske regering gjorde deres pas ugyldige. De strandede i et Europa, hvor nazismen spredte frygt og død. Tre familiemedlemmer overlevede krigen og vendte hjem til Norge mere end 20 år senere. Massimo Dahl fra Oslo vil vide mere om sin families skæbne. Hans søgen efter svar afslører, at nazisterne ikke kun forfulgte og myrdede romaer.

TVR
DR1

00:30  

OBS
OBS OBS - Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang en test fra Diabetesforeningen. en hjernetest fra Alzheimerforeningen og sidste indslag er om at passe på havmiljøet.

00:35  

Mord med dr. Blake IV (2:8)
Mord med dr. Blake IV (2:8) Australsk krimiserie fra 2016. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

01:35  

Taggart: Soning
Taggart: Soning Skotsk krimiserie fra 2003. (Taggart: Atonement) Billy McCree findes død i sit værksted med sin afskårne hånd ved sin side. Det ligner en hævngerning, og mistanken falder på den nyligt løsladte røver Jim Naysmith, som McCrees vidneudsagn sendte bag tremmer i 20 år. Men Taggartholdet må starte forfra, for Naysmith har et tilsyneladende skudsikkert alibi. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Morag Fullarton.

01:45  

Mord med dr. Blake IV (1:8)
Mord med dr. Blake IV (1:8) Australsk krimiserie fra 2016. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er vendt hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

02:45  

Antikkrejlerne XXIV (21:25)
Antikkrejlerne XXIV (21:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

03:30  

Arkitektens sommerhus (1:6)
Arkitektens sommerhus (1:6) Norsk boligserie fra 2018. (Arkitektens hytte) Den norske arkitekt, Jon Haug, er en af de mest erfarne skabere af sommerhuse. Han har tegnet tusindvis af fritidshuse, som er tilpasset de norske fjelde. Mange bruger hans prisvindende og fleksible systemhuse som helårsboliger - blandt andet ham selv. Vi besøger ham i hans private hjem i Bygdøy for at se, hvordan han selv har indrettet sig og høre, hvor han henter inspiration i sit arbejde.

DR2

00:25  

Grace Kelly: Prinsessen fra Hollywood
Grace Kelly: Prinsessen fra Hollywood Fransk dokumentar fra 2020. (Elle s'appelait Grace Kelly) Hun var en af sin tids smukkeste kvinder. Skuespillerinden Grace Kelly. En kvinde som, den dag i dag, stadig er et ikon. Hendes liv og karriere er veldokumenteret - lige fra hendes filmarbejde i Hollywood til ægteskabet med prins Rainier III af Monaco. Grace Kelly omkom i en bilulykke i 1982. Her fortælles fyrstindens livshistorie af hendes familie og venner ledsaget af hidtil usete fotografier og film. Hvem var filmdivaen i virkeligheden?

01:20  

John Belushi: Stjernekomikerens liv og død
John Belushi: Stjernekomikerens liv og død - Comedy, kokain og berømmelse Han var en komisk legende. Den amerikansk skuespiller John Belushi var en af USA's største entertainere op gennem 1970'erne - særlig kendt for underholdningsshowet 'Saturday Night Live' og musical-komedien 'Blues Brothers'. Men bag kulisserne var hans tilværelse alt andet end munter. Her fortæller Belushis familie, venner og kollegaer om hans korte liv, der brat sluttede i 1982 på grund af en overdosis. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Belushi)

03:05  

Valhalla-mordene (3:4)
Valhalla-mordene (3:4) Islandsk krimiserie fra 2019. (The Valhalla Murders) Kata og Arnar er sikre på, at de endelig er på sporet af morderen, men blindgyder og omveje fører dem ned ad en uventet sti. Samtidig slås de to politifolk begge med alvorlige problemer på hjemmefronten.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, AABENRAA.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0927155501